Jestliže se chystáme melouny, hlavně vodní, vyřezávat, měla by se jejich teplota dostat před začátkem práce na teplotu okolního prostředí. Nejsou pak tak křehké a částečně zamezíme případnému prasknutí. Pro informaci uvádím doporučené teploty na uskladnění jednotlivých druhů ovoce a melounů. Vše samozdřejmě záleží na stupni zralosti a odrůdě. Jablka se nedoporučuje skladovat spolu s bramborami a ani není vhodná kombinace jablka, kiwi, banán - vylučované plyny podporují rychlejší zrání.

 

 

Jablka      .......  3 - 6 *C                      Broskve ............. 3 - 5 *C

Hrušky     .......  3 - 5 *C                      Citrusy  ............. 3 - 6 *C

Mango    ......... 5 - 8 *C                     Švestky, blumy .... 3 - 4 *C

Kiwi    ............  1 - 3 *C                      Ananas .............. 7 - 8 *C

Nektarinky ....... 3 - 5 *C                      Melouny ............ 4 - 6 *C

 


Tvorba www stránek zdarma Webnode