Jestliže se chystáme melouny, hlavně vodní, vyřezávat, měla by se jejich teplota dostat před začátkem práce na teplotu okolního prostředí. Nejsou pak tak křehké a částečně zamezíme případnému prasknutí. Pro informaci uvádím doporučené teploty na uskladnění jednotlivých druhů ovoce a melounů. Vše samozdřejmě záleží na stupni zralosti a odrůdě. Jablka se nedoporučuje skladovat spolu s bramborami a ani není vhodná kombinace jablka, kiwi, banán - vylučované plyny podporují rychlejší zrání.
Jablka ....... 3 - 6 *C Broskve ............. 3 - 5 *C
Hrušky ....... 3 - 5 *C Citrusy ............. 3 - 6 *C
Mango ......... 5 - 8 *C Švestky, blumy .... 3 - 4 *C
Kiwi ............ 1 - 3 *C Ananas .............. 7 - 8 *C
Nektarinky ....... 3 - 5 *C Melouny ............ 4 - 6 *C